Sliders miniburgere

Prøv at lave de her nemme Sliders – miniburgere, det vil sige små burgere af den børnevenlige slags, som er supernemme at lave på et bålkøkken og en ret, hvor børnene altid kan være med. I videoen nederst på siden viser vi, hvor nemt det er at lave de populære sliders – miniburgere, som kan fyldes med lige dét, børn og voksne bedst kan lide. Miniburgerne er især gode, når du spiser i det fri, fordi de er nemme at håndtere, selv når du skal stå op. Ligesom de passer lige ned i et barns hånd.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Sliders - miniburgere lavet over bål på Bon-fire bålkøkken.

INGREDIENSER

 

16 stk. miniburgerboller

600 g hakket oksekød

16 små salatblade fx hjertesalat

2-3 store tomater i tynde skiver

16 skiver cheddarost el. mild ost

Tomatketchup el. burgerdressing

Salt og peber

Olie til at smøre grillrist

 

INGREDIENSER til burgerboller

25 g smør

2 1/2 dl mælk

25 g gær

1 tsk. sukker

3/4 groft salt

100 g rugmel

250 g hvedemel

Æg til pensling

Sesamfrø

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Bag først 16 miniburgerboller: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen.
    Dæk skålen til og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. ekstra hvedemel. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk bollerne let flade (ca. Ø6 cm) og sæt dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved
    200 grader varmluft.
  3. Tænd op under bålkøkkenet. Form oksekødet til 16 minibøffer (ca. Ø6 cm) og læg dem på grillristen, som i forvejen er smurt med olie. Drys bøfferne med salt og peber efter behag. Sørg for at brede gløderne ud under risten, så grillfladen bliver så stor som mulig, og bøfferne får god varme. Bøfferne bliver mest saftige ved at blive grillet over lav varme i længere tid. Ca. 3-5 min. på hver side.
  4. Vend bøfferne, når de begynder at blive brune i kanten og på undersiden. Læg til sidst et stykke ost på hver enkelt bøf, så osten smelter let.
  5. Læg derefter færdigbagte miniburgerboller på grillristen og lun dem – de hjemmelavede er bedst!
  6. Når burgerbollerne er helt varme og bøfferne færdiggrillet, kan de enkelte sliders lægges sammen med ketchup samt grønt fyld og serveres. Dette er den børnevenlige og milde smagsversion. Ønsker man lidt mere bid, tilsætter man selvfølgelig løg, sennep, anden form for burgerdressing m.m. Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...