Svinekæber i påskeøl bourguignon med ramsløg og bagt kartoffelmos

Her får du opskriften på en herligt velsmagende simreret, som er god at tilberede over bål, hvor der samtidig er tid til at nyde hyggen omkring bålet.

Opskriften på Svinekæber i påskeøl bourguignon er udarbejdet af Carsten Sørensen, som det vindende bidrag af Bon-fire påskekonkurrencen 2019, hvor den bedste opskrift på en ret med tilberedning på bålkøkkenet blev udvalgt. Svinekæber i påskeøl bourguignon akkompagneres af ramsløg og bagt kartoffelmos i skøn harmoni. Prøv selv at lave retten og bliv begejstret!

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Svinekæber i påskeøl bourguignon med bagt kartoffelmos og toppet med ramsløg. Opskrift til bål og grill fra Bon-fire.

INGREDIENSER

Til 4 personer

 

1  kg svinekæber

2 store gulerødder i skrå skiver

2 løg skåret i blade

2 tomater i tern

1 bdt. håndplukket ramsløg

1 kopfuld hakket ramsløg

1 ds. hakkede asparges

1 okse- eller kalvebouillon-terning i 1/2 liter vand til fond

1 1/2 alm. fl. påskebryg

Maizena og evt. fløde til jævning

Smør el. flydende margarine til bruning

Friskkværnet salt + peber

1 1/2 kg. kartofler

1 æg

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Bålstedet tændes op i god tid, så der er kontrol med varmen.
  2. Svinekæber klargøres, hinder fjernes let med filetkniv og evt. rives af som åleskind. Det kræver lidt øvelse.
  3. Kødet afsteges/brunes på Bon-fire BBQ pande, og salt drysses på efter ca. 5 min. ved god varme.
  4. Gryde hænges på 3-benet med passende afstand til gløder – husk, det er en simreret.
  5. Kød kommes i gryden, når smør/margarine er klart, og herefter følger øl, bouillon og grøntsager.
  6. Et bundt ramsløg lægges i, gerne øverst i gryden.
  7. Ja, nu har du måske en halv øl tilovers til dig selv og tid til at tænke, passe bålet og nyde duften fra simreretten. Det hele skal stå og småboble i 1 1/2 – 2 timer med låg
  8. Efter 1 time fjernes ramsløgbundtet, og i stedet tilføres hakkede ramsløg og asparges, og retten jævnes.
  9. Derefter tilberedes kartoffelmosen, evt. med ovn/komfur eller gasgrill til hjælp , hvis ikke du har et ekstra bålkøkken. Din yndlingskartoffelmos med æg og smør tilberedes. HUSK, ingen salt i vandet under kogning.
  10. Mosen køler af og lægges i fad og ridses med gaffel.
    Dernæst bages den i en 200 grader varm ovn/gasgrill.
    Kartoffelretten er klar, når den tager en gylden farve, efter ca. 20 min. Derfor vent med at bage kartoffelmosen, indtil du har styr på svinekæberne over bål.
  11. Bagt kartoffelmos med svinekæber i påskeøl bourguignon
    serveres rygende varmt. Bon appetit!

(Opskrift og billeder af Carsten Sørensen)

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...