Æbleflæsk
Den førsteklasses danske ret, æbleflæsk, vækker glæde og gode minder hos mange, og findes minimum et par gange hvert år på manges frokostbord ved højtiderne som fx jul og påske. Æbleflæsk består af tre simple men gode ingredienser: æbler, flæsk og løg. Og retten serveres sædvanligvis lun sammen med rugbrød, men kan også spises kold. Æbleflæsk er tilmed så nemt at tilberede på Bon-fire bålkøkkenet, så du kan roligt gå i gang selv. Slip for røg og lugt i køkkenet og tilbered æbleflæsken i Bon-fire BBQ pande over bål i stedet. Her får du opskriften på Æbleflæsk à la Bon-fire.
Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.
INGREDIENSER
Til 4-6 personer / Tilberedning 30 min.
1 1/2 kg røde æbler
600 g røget flæsk eller bacon
2 stk. Zittauerløg
Frisk timian, ca. 1 håndfuld
Friskkværnet salt og peber
Friskbagt groft rugbrød
FREMGANGSMÅDE:
- Tænd op i bålfadet til der er godt med varme under bålkøkkenet.
- Æbler og timian skylles grundigt, og æbler, løg samt røget flæsk skæres ud i grove tern.
- Start med at brune flæsken i BBQ-panden. Hvis der er meget fedt i panden, hældes det fra, inden de næste råvarer kommes i, da retten ikke skal “sejle” i fedtstof.
- Så tilsættes løg og svitses med, til de er bløde.
- Herefter kommes æblebåde på panden, og
de vendes rundt med flæsk og løg over høj varme i ca. 5 min., indtil de er godt varme, men stadig har fasthed. - Frisk timian vendes i til sidst, og retten smages til med salt og peber.
- Æbleflæsken serveres med groft rugbrød til.
I denne opskrift er der æbleflæsk til ca. 4 personer svarende til en god stor portion til hver. Hvis æbleflæsken serveres som en del af et frokostbord sammen med andre retter, er der rigeligt til 6 personer.
Beregn ellers 1/3 flæsk til 2/3 æbler.
Bon-fire Opskrifthæfte
Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.