Andebryst med rødkål og brunkartofler

Hos Bon-fire tilbereder vi selvfølgelig julemenuen over bål, her på vores bålgrill i støbejern. Få opskriften her på andebryst med rødkål og brunkartofler, lige som vi viser dig hele fremgangsmåden i videoen herunder. And på grill smager superlækkert og er faktisk slet ikke svært – prøv selv og bliv lige så begejstret som os. Og husk, at and med diverse tilbehør sagtens kan spises på andre tider af året, ikke kun til jul.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Opskrift på Andebryst med rødkål og brunkartofler. Bon-fire opskrifter til bål og grill er nemme at lave.

INGREDIENSER

Til 2 personer

 

2 stk. berberi andebryst

2 spsk. olivenolie

Timian og rosmarin

400 g små kartofler

100 g sukker

25 g florsukker

15 g smør

1 kg rødkål

50 g smør

1 dl sød ribssaft

1 dl balsamico eller rødvinseddike

4 spsk. brun farin

2 røde masæbler

1 spsk. andefedt

Salt og peber

FREMGANGSMÅDE RØDKÅL:

 

  1. Begynd med at tænde bål, så der er masser af varme og glødende kul til at grille maden over.
    Sæt derefter Bon-fire bålgrill henover bålet.
  2. Først svitses den fintsnittede rødkål i smørret i ca. 5 min. – her i en Bon-fire støbejernsgryde.
  3. Kom dernæst farin, ribssaft og balsamico i og vend grundigt. Læg låg på og lad det simre i 20 min. Rør i gryden nogle gange i mens.
  4. Skræl og skær æblerne i mindre tern og vend dem i rødkålen efter de første 20 min. kogetid.
  5. Lad blandingen simre yderligere 10-15 min. under låg. Lige før servering vendes rødkålen med en spsk. andefedt – så bliver den flot blank.

 

FREMGANGSMÅDE ANDEBRYST OG BRUNKARTOFLER:

  1. Imens rødkålen simrer første gang, forberedes og soigneres de to stykker andebryst. Rens kødet og tjek skindet for evt. rester af fjer. Rids skindet i ruder, dvs. på tværs begge veje. Pas på du ikke skærer ned i kødet!
  2. Smør skindsiden med olie og krydr godt med salt og peber. Læg også lidt friske timian- og rosmarinblade på skindsiden og lad det hele trække smag til kødet i ca. 5 minutter.
  3. Grill andebrysterne på skindsiden først i ca. 3-4 min., så de bliver flot brunet. Vend og grill færdige ved lav varme i ca. 15 min.
  4. Samtidig varmes en støbejernspande op, og sukker og florsukker røres rundt og smeltes helt, inden smørret tilsættes.
  5. Små kartofler kommes på panden og brunes i sukkerblandingen. Rør jævnligt, til de er brune og karamelliserede.
  6. Til sidst anrettes andebryst med rødkål og brunkartofler ved at skære andebrystet ud i tynde skiver på skrå og servere det sammen med en lille portion rødkål og tre-fire brunkartofler. Pynt evt. med appelsinskiver.
    Velbekomme og god jul fra Bon-fire!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...