Bøf med friske asparges og nye kartofler

Her får du opskriften på en god bøf med friske asparges og nye kartofler. Bøffen tilberedes på Bon-fire grillrist med steakmønster i støbejern, ligesom de lækre nye asparges ved siden af. I mens koges kartoflerne i en Bon-fire emaljegryde. Det hele selvfølgelig over bål, som du kan se af fremgangsmåden i videoen herunder.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Bøf med friske asparges og nye kartofler. Grillet på Bon-fire støbejernsgrillrist med steakmønster.

INGREDIENSER

Til 2 personer / Tilberedning 30 min.

 

2 stk oksebøffer

Grønne asparges

Hvide asparges

Nye kartofler

Persille

Purløg

Smør

Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. For at tilberede Bon-fire bøf med friske asparges og nye kartofler tænder du som det første op under bålkøkkenet og venter med at gå i gang, til der er godt med gløder og varme. Så hænger du gryden med nye kartofler op over varmen. Kartoflerne koges, indtil de er møre, og holdes efterfølgende varme i gryden ved at hejse den op, så den ikke får helt så meget varme.
  2. Hæng dernæst Bon-fire Grillrist m. steakmønster op i kæderne på 3-benet. Risten er tung – det er støbejern… Juster højden og varmen ved at flytte kædernes led. Smør grillristen med olie, og når risten er godt varm, lægges bøfferne på.
  3. Efter 1-2 min. vendes bøfferne med en grillpalet og brunes på den anden side. Brug ikke en gaffel, da kødsaften vil rende ud og kødet blive tørt. Grillbøfferne er færdige, alt efter hvor rødt du vil have kødet. Bøfferne får de helt rigtige grillmærker takket være grillristens steakmønster og støbejernets evne til at generere høj varme og jævn varmefordeling.
  4. Inden bøfferne grilles helt færdige, lægges grønne og hvide asparges på grillristen og grilles med. Vend dem et par gange, indtil de er let brune og møre.
  5. Firkanter af smør vendes i friskhakket persille.
  6. Anret en bøf til hver med friskkværnet salt og peber samt kryddersmør sammen med grillet asparges og kogte nye kartofler toppet med frisk purløg. Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...