Brændte mandler

Især vintermånederne er lig med brændte mandler, men helt ærligt, de smager jo godt hele året rundt og kan nemt laves på et Bon-fire bålkøkken. Her får du vores opskrift på brændte mandler tilberedt over bål i en Bon-fire emaljegryde. Se også hele fremgangsmåden i videoen herunder på siden.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

INGREDIENSER

Til en stor portion.

 

2 dl vand

400 gram sukker

400 gram mandler

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Tænd bål og vent til der er godt med varme under bålkøkkenet.
  2. Hæng Bon-fire emaljegryden op på bålkøkkenet og hæld vandet i gryden.
  3. Vandet koges op, og mandlerne tilsættes. Hensigten er, at mandlerne skal blødgøres og suge al væden til sig. Omrør indtil al vandet er opsuget af mandlerne.
  4. Så tilsættes sukkeret, og der røres godt rundt i gryden. Bliv ved med at omrøre, så sukkeret ikke brænder på. Det skal smelte og koge op. Bliv ved med at røre – ha’ tålmodighed!
  5. Når sukkermassen koger og bobler op, omrøres stadigt og sukkeret vil blive til flydende “karamel”, men massen skal koge videre og karamellisere yderligere.
  6. OBS. Hvis der ikke er varme nok under gryden, vil sukkeret stivne og massen klumpe sammen, men læg ekstra brænde på bålet og fortsæt blot med at varme op og omrøre.
  7. Massen vil blive til blank karamel, der hænger fast på mandlerne. Rør grundigt, så det ikke brænder fast i gryden.
  8. Når karamellen hænger fast på alle mandlerne, tages gryden af bålet, og de brændte mandler lægges ud på bagepapir for at køle af, og derefter kan de brækkes fra hinanden og nydes. Velbekomme, – og pas på med at dele med alt for mange venner eller familie, så du selv når at få smagt et par stykker, for de er som regel meget populære… 😉

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...