Brød i Dutch Oven

Prøv at bage brød over bål – en Bon-fire Dutch Oven er helt perfekt til at lave grydebrød i, ligesom støbejernsgryden med de små ben også kan anvendes til de lækreste gryderetter over bål. Du får her opskriften på et brød i Dutch Oven fuld af god smag her, ligesom du kan se hele fremgangsmåden i videoen herunder.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Bål med brød i Bon-fire Dutch Oven
Brød i Dutch Oven. Opskrifter til bål og grill fra Bon-fire. Du kan også bage brød over bål - prøv med et madbrød i støbejernsgryde.
Bon-fire brød i Bon-fire Dutch Oven

INGREDIENSER

 

800 g hvedemel

200 g rugmel/grahamsmel (eller anden grov meltype)

1 pk. gær (50 gr)

2 dl lunken vand

8 dl kærnemælk

25 g fint salt

2 spsk olivenolie

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Hæld begge varianter af mel samt salt i en stor skål, hvor der er plads til at dejen kan hæve.
  2. Rør gær ud i lunkent vand, hæld det i skålen med mel sammen med kærnemælk og olivenolie og rør det sammen med en ske.
    Der skal lidt overarm til, men dejen samler sig typisk efter 1-2 minutters omrøring.
    Der må ikke være melklumper.
  3. Skålen dækkes til med et viskestykke, et låg eller andet, og dejen stilles til hævning i ca. 2 timer. Gerne ved stuetemperatur.
  4. Bålet tændes, og man venter med at bage brødet, til der kun er varme gløder. Gløderne skubbes lidt ud til siden, og nu varmes Dutch Oven op ved at stille den midt på bål-stedet med gløderne omkring bunden og siderne.
    Den hævede dej hældes over i Dutch Oven, der lægges låg på, og med Dutch Oven stående midt på bålstedet fyldes der gløder oven på låget og ind til siden af Dutch Oven.
  5. Nu bages brødet i ca. 30 minutter. Kig jævnligt til brødet og tjek, at der ikke er for meget varme, så brødet bliver for mørkt. Flyt nogle af gløderne væk fra Dutch Oven, hvis varmen skal dæmpes, og flyt ellers rundt på gløderne alt efter, hvor der ønskes mere/mindre varme. Kunsten for at opnå et vellykket resultat er især, at en Dutch Oven ikke må blive for varm i bunden.
  6. Til slut tages låget af og brødet bages færdigt uden låg i ca. 10 minutter.

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...