Gløgg
December måned kalder på lys, varme og gløgg – og selvfølgelig tilberedt over bål, når det er Bon-fire Gløgg! Uanset om gløggen laves med eller uden vin eller anden alkohol, giver drikken varme indefra, og er for de fleste forbundet med masser af hygge, – især når den så laves udenfor over bål. Prøv selv opskriften her og se fremgangsmåden i videoen herunder.
Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.



INGREDIENSER
Til gløgg:
1 flaske rødvin
Mandelflager eller -splitter
Rosiner
Gløggkoncentrat
Til fremstilling af gløgg-koncentrat:
1/2 usprøjtet appelsin
2 hele kanelstænger
2 stjerneanis
1/2 spsk. allehånde
1/2 spsk. hele nelliker
1/2 tsk. hel kardemomme
30 g brun farin
2 1/2 dl vand
FREMGANGSMÅDE:
- Først tilberedes gløgg-koncentratet. Vask appelsinen og skær den i grove stykker.
- Kom vand, appelsinstykker, farin og alle krydderierne i gryden over bålet.
Bring blandingen til kogepunktet og lad simre i 10 min. under låg. - Tag gryden af varmen og lad blandingen trække under låg i ca. 2 timer og gerne mere.
Lav evt. gløggkoncentratet dagen før det skal bruges. - Sigt gløgg-koncentratet og hæld det i en ren gryde sammen med rødvin
og rosiner samt mandelflager/splitter. - Varm gløggen op til 70-80 grader.
- Server straks og gerne med æbleskiver eller julesmåkager til.