Gløgg

December måned kalder på lys, varme og gløgg – og selvfølgelig tilberedt over bål, når det er Bon-fire Gløgg! Uanset om gløggen laves med eller uden vin eller anden alkohol, giver drikken varme indefra, og er for de fleste forbundet med masser af hygge, – især når den så laves udenfor over bål. Prøv selv opskriften her og se fremgangsmåden i videoen herunder.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Bon-fire Gløgg. Lavet over bål.

INGREDIENSER

 

Til gløgg:

1 flaske rødvin

Mandelflager eller -splitter

Rosiner

Gløggkoncentrat

 

Til fremstilling af gløgg-koncentrat:

1/2 usprøjtet appelsin

2 hele kanelstænger

2 stjerneanis

1/2 spsk. allehånde

1/2 spsk. hele nelliker

1/2 tsk. hel kardemomme

30 g brun farin

2 1/2 dl vand

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Først tilberedes gløgg-koncentratet. Vask appelsinen og skær den i grove stykker.
  2. Kom vand, appelsinstykker, farin og alle krydderierne i gryden over bålet.
    Bring blandingen til kogepunktet og lad simre i 10 min. under låg.
  3. Tag gryden af varmen og lad blandingen trække under låg i ca. 2 timer og gerne mere.
    Lav evt. gløggkoncentratet dagen før det skal bruges.
  4. Sigt gløgg-koncentratet og hæld det i en ren gryde sammen med rødvin
    og rosiner samt mandelflager/splitter.
  5. Varm gløggen op til 70-80 grader.
  6. Server straks og gerne med æbleskiver eller julesmåkager til.

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...