Kakao à la italiensk

Der findes flere forskellige måder at lave varm kakao på. Den klassiske danske version med mælk og kakaopulver samt en smule sukker er altid god og supernem at lave – og er et hit hos både store og små. Men ser man mod Italien, har de også en meget lækker varm kakaotradition, en luksusudgave af førnævnte om man vil: Italienerne laver en blanding af kakaopulver og rigtig chokolade, som de søder og tilsætter en smule jævning, som gør den varme kakao fløjlsblød, superrig på chokoladesmag og som giver en lille smule mere af den dér helt perfekte varme kakao-oplevelse. Prøv selv opskriften her på Kakao à la italiensk.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Kakao à la italiensk tilberedt over bål på Bon-fire bålkøkken.

INGREDIENSER

 

Til forudblanding i glas/beholder:

100 g chokolade 70%

4 spsk. kakaopulver

3 spsk. flormelis

2 spsk. Maizena

1 tsk. kanel

2 liter koldt vand

 

+ Til fremstilling ved bålet:

1 liter mælk

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Før I går ud: Bland først de tørre ingredienser i et glas eller anden tætsluttende beholder. Riv eller hak chokoladen fint og hæld i beholderen til sidst.
  2. Efter alt er blandet sammen i beholderen, skal ingredienserne rystes sammen, og det kan alle i familien være med til – især de yngste vil synes, det er sjovt. Man skal ikke være ret gammel for at kunne holde godt fast og ryste, og samtidig kan man lære at tælle ved at beslutte sig for et bestemt antal “ryst”.
  3. Udenfor: Tænd først bål. Gør Bon-fire bålgrej klar, dvs. et 3-ben med gryde og en røreske, samt evt. en kande og kopper.
  4. Når bålet er klar, hænges gryden op på 3-benet placeret over flammerne, og mælken varmes op til lige før kogepunktet.
  5. Derefter kommes kakao/chokoladeblandingen i, der røres og mælken koges op igen og skal koge igennem i ca. 5 minutter.
  6. Den varme kakao vil tykne en smule, hvilket gør den lækker og cremet, som italienerne kan lide det.
    Kombineret med mængden af rigtig chokolade, hvis bitterhed spiller godt op imod sukkeret, har du herved en meget lækker kopfuld, som giver varme helt ind i sjælen.
  7. Server kakaoen som den er, top med flødeskum eller måske et par skumfiduser. Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...