Kartoffelsuppe
Lav en smagfuld, men mild kartoffelsuppe, som også er for børn. Nemt, lækkert og hyggeligt. Du får opskriften her, ligesom vi viser jer hvordan i videoen herunder.
Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.





INGREDIENSER
Til 4 personer / Tilberedning 30 min.
1 kg kartofler (i grove tern)
2 løg
1 spsk smør el. olie
1 liter vand
2 1/2 dl piskefløde
1 spsk olivenolie
Salt og hvid peber
Evt. flydende kyllingebouillon
TIL TOPPING
Bacon i tern
Frisk persille
TILBEHØR
Friskt rugbrød
FREMGANGSMÅDE:
- Tænd op i bålfadet, til der er god varme på.
- Varm smør/olie op i Bon-fire gryden og sauter løget heri i et par minutter.
- Tilsæt kartoffeltern og hæld vand på til det lige netop dækker – ca.
1 liter.
Læg låg på gryden, bring indholdet i kog og lad koge i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er kogt helt møre. - Tag suppen af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender.
- Hæng gryden tilbage over bålet, tilsæt fløde og varm suppen igennem.
- Smag til sidst suppen til med salt og peber og evt. flydende kyllingebouillon.
- Under gryden hænges Bon-fire grillristen op, og der kan steges bacontern på støbejernspande sat på grillristen.
- Server kartoffelsuppen med stegte bacontern og friskhakket persille. Suppler med friskt rugbrød.