Naanbrød

Her får du opskriften på Naan. Eller som vi sædvanligvis i en fordanskning kalder: Naanbrød. De klassiske indiske brød er lækre som tilbehør til dhal og mange lignende gryderetter, – og så er brødene tilmed nemme at tilberede over bål. Du skal blot blande en naan-dej sammen, forme den til små aflange pandekager og bage dem på en tør pande. Så du kan roligt gå i gang selv – familien vil blive begejstret!

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Naanbrød lavet over bål på Bon-fire støbejernspande.

INGREDIENSER

Til 4-6 brød / Tilberedning ca. 30 min.

 

1  1/2 dl mel

1 dl græsk yoghurt

1/2 dl forårsløg, groft snittet

4 fed hvidløg, presset

2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

1 spsk. olivenolie

2 spsk. smeltet smør

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål (hold lidt hvedemel tilbage).
  2. Tilsæt græsk yoghurt, forårsløg og hvidløg samt olivenolie og saml dejen. Tilsæt evt. resten af melet.
  3. Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
  4. Skær så dejen ud i stykker på størrelse med en knytnæve cirka. Rul stykkerne ud og tryk dem flade, til de har en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  5. Tænd op i bålfadet og vent til der er godt med varme under bålkøkkenet. Gløder, ikke flammer.
  6. Forvarm en tør pande, som du stiller på Bon-fire grillristen hængt op over gløderne. Vi bruger en Bon-fire støbejernspande, der er emaljeret indvendig for bedre slip-let evne.
  7. Læg naanbrødet på den tørre pande og bag det let. Vend det efter ca. 1 minut, eller når det er ved at få lidt farve. Det er vigtigt, at naanbrødet ikke får for meget, da det så vil blive hårdt. Derfor, giv hvert naanbrød max. 4 minutter i alt.
  8. Tag derefter naanbrødet af panden, over på en tallerken, hvor du kommer lidt smeltet smør på, enten vha. en ske eller en pensel. Det første naanbrød skal have smør på begge sider. Ca. 2 teskefulde smør pr. side.
  9. Hvis du er rigtig glad for hvidløgssmag, kan du bruge smeltet hvidløgssmør til at pensle brødene med. Eller variere med forskellige urter, fx persille.
  10. Dæk naanbrødene til med et viskestykke, efterhånden som du får bagt flere. Det bevarer brødene bløde og friske, og holder på varmen. Velbekomme.
  11. Naanbrød kan bruges som tilbehør til gryderetter og lignende, eller du kan spise dem bare som en lækker snack.

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...