Råstegte kartofler

Her får du opskriften på råstegte kartofler, for det kan man nemlig også lave over bål. Bruges som et meget nemt tilbehør til en steak eller kylling. Eller bare som en velsmagende og mættende snack. De råstegte kartofler kan tilberedes samtidig med at du griller kød, da der kan monteres en Bon-fire Halv BBQ-pande på Bon-fire grillristen, og så kan du have gang i flere forskellige ting på samme tid på bålkøkkenet. Let, smart og tidsbesparende, når du laver mad i det fri. Se også hele fremgangsmåden for at tilberede råstegte kartofler over bål i videoen nederst på siden.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

INGREDIENSER

Til 4 personer

 

800-1000 gram kartofler, med skræl, vasket og skrubbet

Olie til stegning (neutral raffineret planteolie, ikke koldpresset)

Frisk rosmarin, et par kviste

Hvidløgspulver

Chili, pulver eller flager

Salt og peber, friskkværnet

 

TILBEHØR EVENTUELT:

Aioli

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Først tændes bål under et Bon-fire 3-ben med grillrist, med en halv BBQ-pande påmonteret.
  2. Mens du venter på, at der er godt med varme og gløder under bålkøkkenet, forberedes kartoflerne. Start med at skære de rå kartofler i både eller tern, så de bliver klar til at komme på den halve BBQ-pande.
  3. Hæld olie i den halve BBQ-pande med rund hånd, så bunden er næsten dækket, og lad olien varme op.
  4. Når olien er godt varm, kommes kartoffelbådene i BBQ-panden.
  5. Steg derefter kartoffelbådene møre, i mens du jævnligt vender dem. Brug for eksempel en Bon-fire palet, og pas på at de ikke brænder på.
  6. Vent med at krydre kartoffelbådene, indtil de er færdigstegte allersidst i stegeprocessen. Hvis du krydrer dem for tidligt, vil krydderierne brænde på og give en dårlig smag.
  7. Lad kartoffelbådene ligge og hygge sig, indtil de er flot gyldenbrune på ydersiden og bløde indeni. Så er det tid til at krydre dem.
  8. Læg et par rosmarinkviste ned til kartoffelbådene og lad dem stege med et par minutter. Derudover krydres med friskkværnet salt og peber. For eksempel ved brug af Bon-fire krydderiholder med to kværne, som er nemme at have lige ved hånden. Desuden krydrer vi med hvidløgspulver og chiliflager. Det giver et lille twist til kartoffelsmagen.
  9. Vend det hele rundt i yderligere et par minutter, og så er de råstegte kartofler færdige. Server dem for eksempel med en hjemmerørt aioli. Alt er tilladt, alt efter om de råstegte kartofler er tiltænkt som tilbehør eller snack. Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...