Snobrød

Ryk sammen omkring et bålsted og bag de lækreste snobrød – det er hyggeligt, varmer dejligt og smager godt! Se i videoen nederst, hvordan I laver snobrød med den specialdesignede Bon-fire snobrødspind, der er hul, så varmen kan cirkulere. Derved bages brødet helt optimalt indefra.

Hullet i snobrødet fra Bon-fire snobrødspinden passer desuden præcist til en hotdogpølse – eller prøv at fylde brødene med ost, nutella, chokolade og lign. Du kan også blande dejen med pesto eller skinke, inden dejen vikles om pinden. Der er mange muligheder for at variere det traditionelle snobrød – god appetit.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

INGREDIENSER

Til 2 personer / Tilberedning 60+ min.

 

Snobrødsdej

Hotdogpølser

Ketchup eller anden dressing

1-2 liter vand til kogning af pølser

 

INGREDIENSER til snobrødsdej

500 g hvedemel

3 dl sødmælk

50 g gær

1 tsk. salt

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Lav først snobrødsdejen. Fremgangsmåde: Mælken lunes, og gæren opløses heri sammen med salt. Derefter blandes mel i og dejen æltes.
    Efter æltning stilles dejen til hævning i 40-60 min. et lunt sted.
    Når dejen er hævet op, deles den i 4 boller, som hver rulles ud til en pølse, klar til at blive viklet om en snobrødspind
  2. Så tændes der op i et Bon-fire bålfad. Bon-fire 3-ben og gryde monteres på bålfadet.
  3. Der koges først vand i gryden til hotdogpølserne. Når vandet koger, lægges pølserne i gryden, og den hæves op væk fra varmen. Så ligger pølserne i vandet og er lune, til de skal bruges.
  4. Smør snobrødspindene med lidt olie, og varm dem let op, inden en bane dej vikles om hver pind – så hænger dejen ikke fast på pindene. Da Bon-fire snobrødspinde er hule indvendig, og varmen derfor kan cirkulere i pinden, bages snobrødet også optimalt indefra.
  5. Snobrødspindene placeres over gløderne og brødet bages.
    Ha’ tålmodighed og drej din snobrødspind rundt, så brødet bliver jævnt brunt og bagt over det hele. Stik ikke pinden ind i flammerne, så brænder brødet hurtigt af.
  6. Når snobrødene er færdige, fyldes de med ketchup eller anden slags dressing og en pølse. Hullet i snobrødet fra Bon-fire snobrødspinden passer præcist til en hotdogpølse.
    Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...