Tarte Tatin med banan

Her får du opskriften på en fransk klassiker med et twist. Denne Tarte Tatin laves nemlig med banan tilberedt i en Bon-fire støbejernspande, men denne gang på gasgrill. Forskellige tærter kan også tilberedes på Bon-fire bålkøkkenet, fx i en Dutch Oven, hvor kullene kan give varme både oppe- og nedefra, men her skal du være meget mere over retten i forhold til regulering af varmen. De fleste af Bon-fire’s støbejernsprodukter kan både bruges over bål og på kul- og gasgrill.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

INGREDIENSER

Til 4 personer / Tilberedning 30 min.

 

100 g sukker

50 g smør

Saft af 1/2 citron

1 banan

1 pk. butterdej

Vaniljeis

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. 100 g sukker smeltes til karamel ved lavt blus. Når sukkeret er let brunt og smeltet, tilsættes 50 g smør og saften fra 1/2 citron. Koges derefter sammen til smeltet karamel.
  2. Banan skåret i 1-2 cm tykke skiver stilles i karamellen rundt i panden. Pas på fingrene – det er varmt! Et låg af butterdej lægges over. (Færdigkøbt dej er ok)
  3. Støbejernspanden med tærte stilles i gasgrill på en stenplade, der er varmet op til 200-250 grader. Tærten bages i ca. 1/2 time, til den er flot gylden. Kig til den og hold øje med farven, da temperaturen kan variere fra grill til grill.
  4. Når tærten er færdigbagt, tages den ud og står et øjeblik – dog ikke for længe, da karamellem ikke må stivne helt – og tærten vendes vha. en tallerken. Tærten serveres med is.
    Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...