Tarte Tatin med banan

Her får du opskriften på en fransk klassiker med et twist. Denne Tarte Tatin laves nemlig med banan. På traditionel vis er en tarte tatin en æbletærte og en af de dejligste franske dessert-klassikere, man kan komme i nærheden af. Tarte Tatin består af mørdej, karamel og æbler, og så bages den omvendt – up side down – så fyldet er nederst og bunden øverst under tilberedningen. Når kagen er bagt og klar til servering, så vendes kagen om på fadet, så tærten med de karameliserede frugter ser rigtig indbydende ud.

Vi tilbereder vores Tarte Tatin med banan i en Bon-fire støbejernspande, og denne gang på gasgrill. Tærter af forskellig art kan også tilberedes på Bon-fire bålkøkkenet, fx i en Dutch Oven, hvor kullene kan give varme både oppe- og nedefra, men her skal du være meget mere opmærksom og holde øje med retten i forhold til regulering af varmen. De fleste af Bon-fire’s støbejernsprodukter kan både bruges over bål og på kul- og gasgrill.

Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.

Tarte Tatin med banan - lækker desserttærte som du kan lave i Bon-fire støbejernspande.

INGREDIENSER

Til 4 personer / Tilberedning 30 min.

 

100 g sukker

50 g smør

Saft af 1/2 citron

1 banan

1 pk. butterdej

Vaniljeis

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. 100 g sukker smeltes til karamel ved lavt blus. Når sukkeret er let brunt og smeltet, tilsættes 50 g smør og saften fra 1/2 citron. Koges derefter sammen til smeltet karamel.
  2. Banan skåret i 1-2 cm tykke skiver stilles i karamellen rundt i panden. Pas på fingrene – det er varmt! Et låg af butterdej lægges over. (Færdigkøbt dej er ok)
  3. Støbejernspanden med tærte stilles i gasgrill på en stenplade, der er varmet op til 200-250 grader. Tærten bages i ca. 1/2 time, til den er flot gylden. Kig til den og hold øje med farven, da temperaturen kan variere fra grill til grill.
  4. Når tærten er færdigbagt, tages den ud og står et øjeblik – dog ikke for længe, da karamellem ikke må stivne helt – og tærten vendes vha. en tallerken og skæres derefter ud i pæne trekantede stykker. Tarte Tatin med banan serveres med vaniljeis.
    Velbekomme!

Bon-fire Opskrifthæfte

 

Her finder du endnu flere fristende opskrifter på lækre retter tilberedt på grill og bålkøkken.

MÅSKE HAR DU OGSÅ LYST TIL AT PRØVE...