Tarte Tatin med banan
Her får du opskriften på en fransk klassiker med et twist. Denne Tarte Tatin laves nemlig med banan tilberedt i en Bon-fire støbejernspande, men denne gang på gasgrill. Forskellige tærter kan også tilberedes på Bon-fire bålkøkkenet, fx i en Dutch Oven, hvor kullene kan give varme både oppe- og nedefra, men her skal du være meget mere over retten i forhold til regulering af varmen. De fleste af Bon-fire’s støbejernsprodukter kan både bruges over bål og på kul- og gasgrill.
Har du lyst til at se flere opskrifter på lækre retter, du og familien kan lave over bål, så finder du en masse lige her på Bon-fire Youtube-kanalen.



INGREDIENSER
Til 4 personer / Tilberedning 30 min.
100 g sukker
50 g smør
Saft af 1/2 citron
1 banan
1 pk. butterdej
Vaniljeis
FREMGANGSMÅDE:
- 100 g sukker smeltes til karamel ved lavt blus. Når sukkeret er let brunt og smeltet, tilsættes 50 g smør og saften fra 1/2 citron. Koges derefter sammen til smeltet karamel.
- Banan skåret i 1-2 cm tykke skiver stilles i karamellen rundt i panden. Pas på fingrene – det er varmt! Et låg af butterdej lægges over. (Færdigkøbt dej er ok)
- Støbejernspanden med tærte stilles i gasgrill på en stenplade, der er varmet op til 200-250 grader. Tærten bages i ca. 1/2 time, til den er flot gylden. Kig til den og hold øje med farven, da temperaturen kan variere fra grill til grill.
- Når tærten er færdigbagt, tages den ud og står et øjeblik – dog ikke for længe, da karamellem ikke må stivne helt – og tærten vendes vha. en tallerken. Tærten serveres med is.
Velbekomme!